Yönetmen : Türkan Derya

Senaryo : Ali Ulvi Hünkar

Müzikler : Derya Köroğlu

Yıl : 2001

Yapım : TRT

Bölüm Sayısı : 47



Olcay : Zuhal Olcay

Yusuf : Emre Kınay

Havva : Meral Okay

Ömer : Ruhi Sarı

Duru : Özgü Namal

Ferhan : Oktay Kaynarca

Ali : Uğur Polat

Önem : Günay Karacaoğlu

Tevfik : Ümit Çırak

Nilgün : Yeşim Ceren Bozoğlu

Sabri : Hikmet Karagöz

Doğan : Deniz Oral

Serhat : Emrah Elçiboğa

Lale : Itır Esen

Pembe : Yasemin Çonka

Rüstem : Ahmet Saraçoğlu

Yalçın : Nejat Birecik

Engin : İlhan Şeşen

Tülin : Pıtırcık Akerman

<$
Ad:
Konum: Istanbul, Türkiye

Daha hiçbir şey yaşamadım ki ortasında olayım hayatın. Ama kenarındayım, o kesin! Hem de en kenarında. Bizim mahalle gibi şehrin dibinde...







<$2.Bölümspan>
<$1.Bölümspan>
<$Başlıyoruzspan>



Sevda Sözleri
Tılsım
Uzay
Mine
Eysean
Eroy
Oky
Optio
Tuğçe
Ashkar
Umar
Emir
Gizem
İvriz
Sunshine
Kayhan



<$B17 Ekim 2007 Çarşamba2> <$B1. ve 2. Bölüm Özetipan>
<$B


Sadece 3 gün yayında kalacak bu iletimde, ilk 2 bölümün özeti ve dizinin jeneriği var. Hatırlamak isteyenler yahut “O kadar uzun videoları izleyemem ki” diyenler için yayınlıyorum. Pazar gününden itibaren masal akmaya devam edecek.



Bu sefer edebiyata yaslanan bir yazı da yazmayacağım. Biraz daha nesnel konulardan bahsedeceğim. Mesela dizilerden, TRT’nin altın yılından, oyunculardan… Jeneriği boşuna koymadım, anlayacağınız.
47. Bölümün sonuna geldiğimizde hepiniz göreceksiniz ki bu dizinin en büyük özelliği oyuncuları ile özdeşleşmiş karakterler görüyoruz. Daha doğrusu, o rolü başka kimsenin oynayamayacağı, oynasa da yakışmayacağı roller. Mesela Havva Ana rolünü Meral Okay’dan; Olcay rolünü Zuhal Olcay’dan; Ömer rolünü Ruhi Sarı’dan vb… daha iyi kim oynayabilir? Hele ki Ali rolünü Uğur Polat’tan?
Bir dizinin iyi olup olmaması, genel tabirle tutup tutmamasının temel noktalarından biri de bu. Sanırım yine bu sebepledir ki bu dizide ilk ciddi deneyimlerini yaşayan ve o zaman meşhur olmayan yada az meşhur olan oyuncular, şimdi birçok dizide başrol oynuyorlar ve Türkiye’nin sayılı aktör/aktrisleri arasına girdiler. Örneğin Özgü Namal’ı bu dizide tanıma fırsatı bulduk. Hatta Emre Kınay’ı ve Oktay Kaynarca’yı da meşhur etti bu dizi. Meral Okay’ı ilk kez bu dizide kamera önünde görebildik. Ruhi Sarı’nın ilk televizyon macerası. İlerleyen bölümler göreceksiniz ki Asuman Dabak gibi birçok meşhur oyuncu, yan rollerde yada figuran olarak çıkacaklar karşımıza. O zamanlar başrol verilmeyecek düzeyde oyuncular nitekim.
Ali Ulvi Hünkar gibi muhteşem bir senaryoya yakışan müzikler Derya Köroğlu’ndan. Yeni Türkü’nün sanatçısı hani. Süper Baba’dan sonra hiçbir diziye müzik yaptığını hatırlamıyorum. Üzerinden kaç yıl geçti, hangimiz ezberden söyleyemiyoruz Süper Baba’nın müziğini?
Ve bütün bunlara yakışan bir yönetmen: Türkan Derya. Bir bayan yönetmenin aşk bakışına kesinlikle ihtiyacımız vardı. Hani bayan şair eksikliği gibi bir şeydi bence bu. İkinci Bahar’daki yer yer neşeli ama genelde nahif anlatımı, harbi İstanbul’un dip mahallelerinden birine deyim yerindeyse cuk oturmuş. Biz Size Aşık Olduk dizisi de Türkan Derya imzalı, izlenmesi gereken dizilerden.
2001 yılı TRT’nin altın yılıydı deyim yerindeyse. Yeditepe İstanbul, Yedi Numara, Dedem Gofret ve Ben, Karanlıkta Koşanlar, Ayrılsak da Beraberiz vs… Şimdi bile kanalların tekrar bölümlerine para ödeyip satın aldığı ve çevirip çevirip yayınladığı; her seferinde de kendine izleyici bulan dizilerin tamamı o sene yapıldı. Yeditepe İstanbul da bunlar içinde gerek kadrosu, gerek bütçesi, gerek günü ve saati ile önemli bir yapımdı.
Bugün TRT’nin ve diğer kanalların dizi durumuna baktığımızda TV ekranındaki genel yozlaşmanın yansımalarını görüyoruz. Üstelik, bence en kötüsü, o kadar çok yıldız yetiştirdi ki bu diziler, şimdi her dizide 2 tane başrol yıldız bir araya geliyor ve alın size büyük yapım!
Gerçek büyük yapım, yıllar sonra bile izlenebilecek bir iz bırakmaktır ekrana. Yıldız oynatmak değil, yıldız yaratmaktır. Bizim masalımızda olduğu gibi…

ont>
<$B1mments: